الزهرات الصغيرات
جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 829894
ادارة المنتدي جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 103798
الزهرات الصغيرات
جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 829894
ادارة المنتدي جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 103798
الزهرات الصغيرات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


مرحبا بك يا زائر في منتديات الزهرات الصغيرات
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

Free CursorsMyspace LayoutsMyspace Comments
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
مواضيع مماثلة
    المواضيع الأخيرة
    » برنامج رائع لعمل الحركة على الصور والتوقيعات
    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Emptyالأحد ديسمبر 14, 2014 4:34 pm من طرف mshaikhy

    » حكاية حب..........!!!
    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Emptyالأربعاء ديسمبر 19, 2012 7:55 am من طرف عيون القمر

    » لعبة ماريو حول العالم 2
    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Emptyالثلاثاء سبتمبر 04, 2012 10:38 pm من طرف سمسمة

    » طبيب أسنان
    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Emptyالثلاثاء سبتمبر 04, 2012 10:18 pm من طرف سمسمة

    » اروع شىء تقوله
    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Emptyالإثنين يونيو 27, 2011 6:32 am من طرف توتو

    » فوازير رائعه اتحداكو تحلوها
    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Emptyالخميس يونيو 09, 2011 12:03 am من طرف سمسمة

    » المرأة والأحدب
    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Emptyالثلاثاء يونيو 07, 2011 9:49 am من طرف ديمة

    » نشيد ملحمة التحرير
    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Emptyالثلاثاء يونيو 07, 2011 7:42 am من طرف شوشو

    » نشيد يا شهيد
    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Emptyالثلاثاء يونيو 07, 2011 7:24 am من طرف شوشو

    ازرار التصفُّح
     البوابة
     الفهرس
     قائمة الاعضاء
     البيانات الشخصية
     س .و .ج
     ابحـث
    منتدى

     

     جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية

    اذهب الى الأسفل 
    4 مشترك
    كاتب الموضوعرسالة
    شهر زاد
    .
    .
    شهر زاد


    عدد الرسائل : 35
    العمر : 31
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 12/07/2009

    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Empty
    مُساهمةموضوع: جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية   جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Emptyالإثنين يوليو 27, 2009 10:54 pm

    جميع اصناف البيتزا على طريقه المحلات العالميه




    هنبتدي بإيه
    دلوقتي احنا دخلنا المطبخ وهنبدأ نجهز طلبات البيتزا وأول حاجة هتجهزيها هي عجينة البيتزا، لأنها محتاجة وقت علشان العجينة تخمر، وبيني وبينك كده فيه أكتر من طريقة لعمل عجينة البيتزا يعني فيه ناس بتعملها ببيض ولبن وفيه ناس بتعملها من غير بيض ولا لبن، واحنا هنقولك على الطريقتين واللي يعجبك فيهم اعمليه..

    العجينة على طريقة نابولي



    المقادير:

    • 3 أكواب دقيق
    • 2 ملعقة خميرة بيرة
    • 2/1ملعقة صغيرة ملح
    • كوب ماء دافئ
    • 3معالق كبيرة زيت ذرة

    الطريقة:

    1- اخلطي كوب ونصف دقيق مع الخميرة والملح وبعد كده ضيفي الميه والزيت، واضربيهم كلهم بمضرب البيض الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3 دقائق.
    2- ضيفي باقي الدقيق إلى الخليط السابق وقلبيه باستخدام ملعقة خشبية.
    3- انقلي العجينة على رخامة المطبخ أو على لوح خشبي وابدئي في عجنها بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل دوائر كبيرة.
    4- انقلي العجينة إلى الطبق البلاستيك أو طبق زجاجي كبير وادهنيها بالزيت وغطيها بقطعة قماش وسيبيها في مكان دافي لمدة ساعتين علشان تخمر وحجمها يزيد...

    العجينة على طريقة ملاينو







    المقادير:

    • 2 كوب دقيق
    • 2 بيضة
    • 2 معلقة زبدة
    • كوب لبن
    • ذرة ملح وفلفل
    • 2 معلقة خميرة بيرة
    • 2/1معلقة سكر

    الطريقة:

    1- اخلطي الخميرة مع السكر.

    2- هاتي طبق زجاج أو بلاستيك كبير وحطي فيه السمنة واضربيها بالمضرب الكهربائي وبعد كده ضيفي إليها باقي المقادير والخميرة والسكر واضربيهم مع بعض بالمضرب هتلاقي إن العجينة بقت جامدة شيلي المضرب واعجني العجينة بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة غطيها وسيبيها لمدة 3 ساعات عشان تخمر.
    بس يا ستي دول كانوا أشهر طريقتين لعمل عجينة البيتزا في إيطاليا وحبيت أقولهم في الأول لأن زي ما إنت عارفة إن أهم حاجة في البيتزا هي العجينة وعلى فكرة العجينة دي هتستخدميها في عمل أي نوع إنت عايزاه من أنواع البيتزا.
    .
    وفيه حاجة تانية مهمة لازم تكوني عارفاها علشان هتحتاجيها في عمل كل نوع من أنواع البيتزا وهي..


    صلصة البيتزا



    المقادير:

    • 4 حبات طماطم مقشرة ومقطعة مكعبات صغيرة
    • 4 ملاعق كبيرة معجون طماطم
    • 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
    • 1 ملعقة صغيرة زعتر جاف ومطحون
    • 1 ملعقة صغيرة أوريجانو، أو نعناع، جاف ومطحون
    • 1 ملعقة كبيرة ملح وفلفل

    الطريقة:

    1. سخني الزيت في طاسة على نار هادية، وبعد كده ضيفي الطماطم ومعجون الطماطم والزعتر والأوريجانو أو النعناع و4/3 كوب ماء وسيبي الخليط على النار لمدة نص ساعة علشان يتسبك...

    بعد ما تلاقيه اتسبّك أو بقى تقيل شيليه من على البوتجاز واستخدميه في عمل البيتزا زي ما قلنا.


    ودلوقتي هنعرف ازاي تعملي كل نوع بيتزا


    بيتزا بالخضروات



    المقادير:

    • عجينة بيتزا
    • 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان
    • 2/1 كوب صلصة بيتزا أو "معجون طماطم"
    • 2 حبة طماطم مقطعة قطع صغيرة أو حلقات
    • بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات
    • 1 كوب عيش الغراب شرائح
    • 2 فص ثوم مفروم
    • 1 ملعقة صغيرة زعتر
    • 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
    • 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
    • عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة
    • زيتون أسود مقطع دوائر
    • أوراق ريحان للزينة "حسب الرغبة"

    الطريقة:

    1- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدوّرة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
    2- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل الأخضر والطماطم والبصل والكرفس والزيتون الأسود وعيش الغراب ورشي الفلفل الأسود وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.
    3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر من على السطح.
    4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها، واوعي تاكلي صوابعك وراها.


    بيتزا بالسجق



    المقادير:

    • عجينة بيتزا
    • 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان
    • 2/1 كوب صلصة بيتزا أو معجون طماطم
    • بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات
    • 2 فص ثوم مفروم
    • 2/1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
    • 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
    • عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة جدا
    • سجق مقطع
    • 2/1 كوب زيتون أسود أو أخضر مقطع شرائح

    الطريقة:
    1- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
    2- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل الأخضر والبصل والكرفس والزيتون الأسود والسجق ورشي الفلفل الأسود.
    3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر على السطح وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.
    4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي صوابعك وراها.


    يبتزا باللحمة المفرومة وعيش الغراب



    المقادير:

    • عجينة بيتزا
    • ربع كيلو لحم مفرومة
    • 1كوب عيش الغراب شرائح
    • 1حبة فلفل أخضر،مقطعة قطعا صغيرة
    • 1بصلة صغيرة مقطعة شرائح
    • 1 فص ثوم مفروم
    • 2ملعقة كبيرة معجون طماطم
    • 2كوب جبنة موتزاريلا
    • 2ملعقة كبيرة زيت ذرة

    الطريقة:

    1- قطعي البصل إلى شرائح وبعد كده سخني الزيت في طاسة كبيرة على نار هادية وابدئي في إضافة اللحمة المفرومة مع التقليب المستمر علشان اللحمة ما تلزقش منك لمدة عشرة دقائق بعد كده ضيفي عيش الغراب والبصل والثوم والفلفل الأخضر وشوية ملح وفلفل وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم على النار حوالي 10 دقائق كمان.
    2- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
    3- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة وبعد كده رشي عليها خليط اللحمة المفرومة اللي عملتيه عليها ورشي الجبنة الموتزاريلا على السطح البيتزا وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.
    4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 – 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي الصينية في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي صوابعك وراها.


    بيتزا بالجمبري



    المقادير:

    • عجينة بيتزا
    • نص كيلو جمبري متوسط مقشر.
    • 4 ملاعق صلصة بيتزا أو معجون الطماطم
    • 1فص ثوم مفروم ناعم
    • 2/1حبة فلفل أخضر مقطع مكعبات صغيرة
    • 2/1 حبة فلفل أحمر أو فلفل حار مقطع مكعبات صغيرة
    • 1حبة طماطم مقطع مكعبات صغيرة
    • 1 بصلة مقطعة شراح
    • 1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
    • 2/1كوب جبنة شيدر مبشورة
    • 2ملعقة كبيرة زيت ذرة
    • ملح وفلفل
    • نص حزمة كرفس.

    الطريقة:

    1- هات الجمبري ونظفيه كويس واغسليه أكتر من مرة وبعد كده ضيفي إليه الثوم المدقوق مع الملح والفلفل.
    2- سخني الزيت في طاسة على نار عالية وبعد كده ضيفي إليه الجمبري والثوم مع التقليب لغاية ما لون الجمبري يتحول إلى اللون البرتقالي.
    3- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
    4- تضاف صلصة البيتزا فوق العجينة ثم يضاف الجمبري ثم يضاف الفلفل الأحمر والأخضر والطماطم والبصل وترش الجبنة الموتزاريلا والشيدر من على السطح وتقطع البيتزا على شكل مثلثاث.
    5- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي صوابعك وراها.
    وعلى فكرة طريقة عمل "بيتزا السي فوود" شبه طريقة عمل "بيتزا الجمبري" بس كل الحكاية إنك هتضيفي إلى المقادير "كابوريا مقشرة" و"سبيط مسلوق"


    بيتزا بالفراخ



    المقادير:

    • عجينة بيتزا
    • 2/1 كوب صلصة بيتزا أو معجون طماطم
    • 2/1 كوب ريحان أخضر الأوراق فقط "اختياري"
    • 2/1كيلو صدور دجاج
    • 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
    • 2/1 كوب جبنة رومي مبشورة أو بارميزان
    • 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
    • 1 كوب عيش الغراب أو شرائح زيتون أخضر
    • ملح وفلفل
    • بصلة صغيرة مقطعة قطع صغيرة

    الطريقة:

    1- قطعي صدور الفراخ إلى قطع متوسطة الحجم وتبليها بالملح والفلفل والبصلة الصغيرة وسيبيها لمدة ساعة ونص وبعد كده شيليها من البصل.
    2- سخني زيت الزيتون في طاسة على نار متوسطة وبعد كده ضيفي إليها الفراخ مع التقليب لغاية ما تحسي إن الفراخ بدأت تستوي اطفي البوتاجاز.
    3- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا، وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
    4- رشي صلصة البيتزا على العجينة وضيفي إليها قطع الدجاج وبعد كده رشي عليها عيش الغراب أو الزيتون ونصف كمية أوراق الريحان. واخلطي الجبن الموتزاريلا والجبن البارميزان وبعد كده رشيهم على سطح البيتزا وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.
    5- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي صوابعك وراها.
    [size=2
    4]يارب اكون قدرت اقدملكم موضوع جيد وانا مستنية الردود[/size][i][b] جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 312484 جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 312484 جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 312484 جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 312484 جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 312484 جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 312484
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    منه
    نائب المدير
    نائب المدير
    منه


    عدد الرسائل : 153
    العمر : 34
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 04/08/2008

    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Empty
    مُساهمةموضوع: رد: جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية   جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Emptyالثلاثاء يوليو 28, 2009 6:20 am


    ممممم ممممم

    بالهنا والشفا

    بجد لذيذ جوعتينا

    تسلم الايادى

    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 563315
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    شوشو
    المدير العام
    المدير العام
    شوشو


    الهوايه : جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Writin10
    المهنة : جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Studen10
    المزاج : جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 310
    اعلام الدول : مصر
    كيف تعرفت علينا : اخر
    عدد الرسائل : 319
    العمر : 26
    السٌّمعَة : 2
    تاريخ التسجيل : 29/07/2008

    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Empty
    مُساهمةموضوع: رد: جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية   جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Emptyالأربعاء يوليو 29, 2009 12:31 am

    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 563315

    الله يعطيك العافيه
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    https://elzhratelsagerat.hooxs.com
    شهر زاد
    .
    .
    شهر زاد


    عدد الرسائل : 35
    العمر : 31
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 12/07/2009

    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Empty
    مُساهمةموضوع: رد: جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية   جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Emptyالإثنين أغسطس 17, 2009 9:05 am

    تسلم ايدك بجد جميلة وبرضه مشكووووووووووووووورة lol! جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 563315 جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 951689 جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 951689 جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية 951689 ورد
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    كتكوتة
    .
    .
    كتكوتة


    عدد الرسائل : 15
    العمر : 27
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 02/06/2009

    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Empty
    مُساهمةموضوع: رد: جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية   جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية Emptyالإثنين أغسطس 17, 2009 9:11 am

    بجد مشكوووووووووووووووووووووورة
    lol! ورد ورد ورد
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
     
    جمييع اصناف البيتزا على طريقة المحلات العالمية
    الرجوع الى أعلى الصفحة 
    صفحة 1 من اصل 1
     مواضيع مماثلة
    -

    صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
    الزهرات الصغيرات :: لك ولمملكتك الصغيره :: مطبخك-
    انتقل الى: